Een Werkmmaat

in jouw bedrijf?

Overweegt uw bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven? Ontdek de samenwerkingsmogelijkheden met Werkmmaat. Wij helpen je bij een soepele integratie voor een inclusiever personeelsbestand.
Werknemers van Wermmaat die de openbare ruimte proper houden voor Het Steen in Antwerpen Werknemer van werkmmaat en fietskoerier lier die met zijn bakfiets een pakket aflevert City camping Antwerp, die door werkmmaat uitgebaad wordt

Wat wij doen

We werken graag op maat van reguliere bedrijven. In de eerste plaats bereiden we onze collega's voor om succesvolle stappen te kunnen zetten in hun verdere carrière.

Door gerichte opleidingen, competentiegerichte opdrachten, individuele begeleidingen en stages in bedrijven vinden elk jaar verschillende Werkmmaaten een droomjob.

Daarnaast kijkt Werkmmaat met een open blik naar mogelijke samenwerkingsprojecten met bedrijven. Sociale economie en reguliere economie versterken elkaar, daar zijn we echt van overtuigd.

Via individueel maatwerk kunnen we nu mensen rechtstreeks op uw werkvloer tewerkstellen, mét onze begeleiding en coaching.

Contacteer ons

De vier projecten

De mensen op onze interne werkvloer werken in 4 projecten. Lees hieronder meer over wat je collega’s bij de 4 projecten doen:

Klus & evenementen

Kleine renovatiewerken en onderhoud van gebouwen zoals scholen, huizen, sportzalen,….
Event ondersteuning: opbouw, afbraak, vervoer en permanentie.

Bijvoorbeeld: een lavabo repareren, een tegel vervangen, tafels verhuizen, werken met een bosmaaier.

Toerisme in Antwerpen – Lier

Toerisme uitbating: de Ruien en City Camping in Antwerpen en speeltuin, koffiehuisje, minigolf en leescafé in Lier.
Bijvoorbeeld: een groep klanten begeleiden, een koffie verkopen

Toerisme onderhoud: Steenplein en fonteinen in Antwerpen en de sportvelden en Vesten in Lier.
Bijvoorbeeld: Een fontein proper maken, een haag snoeien, bladblazen, zwerfvuil opruimen

Fietswerking in
Antwerpen – Mortsel – Lier

Fietspunt Lier, Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove-Kontich-Lint-Edegem, De Wielredders, Mobiel fietsherstel, Fietskoerier Lier.

Bijvoorbeeld: Fietsen repareren, fietsen verkopen, pakketjes bezorgen met de fiets

Cultuurnetwerkers & Vrijetijdsbemiddelaars

De Antwerpse cultuurnetwerkers werken in een cultureel centrum. Ze zoeken jongeren met nieuwe ideeën over cultuur.

Vrijetijdsbemiddelaars helpen Antwerpenaren deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod.

Individueel maatwerk

Vanaf juli 2023 werd er een nieuwe tewerkstellingsmaatregel in het leven geroepen: individueel maatwerk. Deze maatregel is toegankelijk voor bijna alle bedrijven, overheden en organisaties. Dus ook Werkmmaat kan gebruik maken van deze maatregel, maar ook uw bedrijf kan hiervoor in aanmerking komen. Werkmmaat ondersteunt u bij het toepassen van deze maatregel. Ofwel komt een medewerker van ons op uw werkvloer werken, ofwel verzorgt Werkmmaat de begeleiding van uw medewerker als externe partner.

Hoe gaat het in z'n werk

Eerst maakt Werkmmaat een scan van de noden van het bedrijf.
Op basis hiervan wordt een profiel opgesteld, waar Werkmmaat naar op zoek gaat.
Er vindt een kennismaking plaats tussen Werkmmaat en de potentiële werknemer.
De werknemer doet een stage van twee weken bij een project van Werkmmaat. Verloopt dit goed, start een stage binnen het bedrijf.
Tijdens deze stage krijgt de stagiair(e) begeleiding  ter plaatse van Werkmmaat.
Werkmmaat voorziet het legale kader, de meest interessante manier om de nieuwe werknemer in dienst te nemen, bv. IBO, duaal leren, individueel maatwerk, collectief maatwerk.
De medewerker komt vast in dienst bij het bedrijf.

Andere bedrijven gingen je voor

Thomas Vanderhoydonck

Zaakvoerder De Geus

In ons sociaal atelier De Geus Plus bieden we een erg relevante 'Opleiding In Bedrijf' van drie maanden aan de fietsherstellers van Werkmmaat. Het is fantastisch te zien hoe deze mannen technisch groeien als volwaardige collega's van Team De Geus. Voor de workflow van onze winkels zijn ze stilaan onmisbaar geworden, en dat is goed nieuws want dit project is met een duurzame blik opgezet. Ik wens hen het allerbeste in hun toekomstige loopbaan, en ben ervan overtuigd dat we samen met Werkmaat een toegevoegde waarde zijn!

Mark Groven

Zaakvoerder bij iBike

Sinds 2018 werken er vier mannen van Werkmmaat mee in ons fietsatelier. In het begin was het even wennen voor iedereen, maar nu zou ik al mijn collega ondernemers aanraden om mee in het sociaal economie verhaal te stappen. De collega’s van Werkmmaat zijn super leergierig, maar ook ik leer van hen. Na een inrijperiode van 12 maanden staan drie van hen op onze loonlijst.

Wall of fame

Leefgroepbegeleider
Samir

Werkmmaat sinds

2018

nieuwe werkgever sinds

2021

Samir was als Cultuurnetwerker 3 jaar actief in Merksem Dok. Zijn groot talent is het omgaan met jongeren en hen betrekken in allerhande activiteiten. Hij startte eerst als jeugdwerker bij Safespace. Hij voelt zich nu perfect thuis als leefgroepbegeleider bij Jeugdinstelling Elegast.

Fietshersteller
Amanuel

Werkmmaat sinds

2017

nieuwe werkgever sinds

2020

Op een paar jaar tijd groeide Amanuel uit tot een bekwame fietshersteller. Hij leerde de knepen van het vak in het fietspunt Mortsel. Verder volgde hij in avondschool met succes de opleiding fietshersteller. Met een interim contract ging hij op zaterdagen aan het werk bij fietsen De Geus. Met resultaat, Amanuel werd met een vast contract opgenomen in het dynamisch team van De Geus en is ondertussen uitgegroeid tot senior fietstechnieker.

Logistiek medewerker
Joseph

Werkmmaat sinds

2014

nieuwe werkgever sinds

2020

Joseph heeft zijn sporen verdiend als klusjesman in ons Evenemententeam. Dankzij een succesvolle stage kon hij na 1 jaar bij Werkmmaat reeds aan de slag als logistiek medewerker bij de fietshandelaar Lucien. Deze dynamische firma was maar wat blij met deze handige klusjesman en chauffeur.

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.