► DE RUIEN

De Antwerpse Ruien zijn sinds 2005 open voor het publiek. Werkvormm/Werkmmaat was van bij het prille begin betrokken bij dit uniek project, en dit in nauwe samenwerking met Toerisme Antwerpen. 

Vanuit het Ruihuis kunnen groepen De Ruien veilig verkennen onder leiding van een ervaren gids. Oude gewelven, fundamenten, bruggen en sluizen spiegelen de historische stadskern boven uw hoofd. Een kijkje in de onderbuik van de stad, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes. In 2008 wonnen de Antwerpse ruien de Vlaamse Monumentenprijs.

Op vraag van het stadsbestuur van Antwerpen heeft Werkmmaat, samen met onze partner Zanzibar, op 1 juni 2015 het beheer van de Ruien volledig in eigen handen genomen. We hebben hierbij een breder aanbod uitgewerkt voor de talrijke bezoekers. Onder begeleiding van een collega van Werkmmaat kan je met een tablet als gids de geheimen van De Ruien ontdekken. En voor de korte bezoekjes kan je inschepen voor een unieke ondergrondse boottocht tot aan de sluisdeur van de Schelde.